fbpx

Kojot najavio rok album i poručio: Uživaće fanovi Eyesburn-a

Kojot

Beogradska Ultimativna Kulturna Akcija zakazana je za 14. april, u zgradi bivšeg “Kluza”, pod sloganom: BUKA! SADA! Gosti N1 tim povodom bili su Nemanja Kojić - Hornsman Koyote i Petar Biberčić, organizator događaja. Govorili su o ovoj žurci, a Kojot je otkrio da priprema rokenrol album, nastavak "malo drugačiji" onog što je radio Eyesburn.

Ideja je da skrenemo pažnju na situaciju koja je aktuelna u kulturi i medijama koji su okrenuti sadržajima koje je lako monetizovati, pa drugi sadržaji, koji imaju svoju publiku, ne mogu da stignu do nje, jer na njoj ne može da se zaradi, kaže Biberčić, govoreći o BUKA! SADA!. Kako kaže, ono što nedostaje medijima je to što nema regrutnih centara urbane omladine.

Kojot kaže da je danas drugačija "igra" nego kada je on počinjao. Navodi da danas postoje društvene mreže, gde mladi mogu da odaberu i prate šta žele, ali da vide objedinjeni sadržaj, kao što su neke emisije ili top liste - toga gotovo da nema.

Ističući da to najbolje vidi po svojoj publici, koju uglavnom čine tinejdžeri, Kojot navodi: "Danas drugari jedni od drugih uče, to ostaje u njihovim zatvorenim krugovima, a mi smo zaista imali platforme i mogućnost da se predstavimo u medijima, što sada nije slučaj. Sada je sve na društvenim mrežama... Mislim da ima izbora, samo što to treba objediniti na jednom mestu i ovakve akcije su neophodne".

Kaže da treba ići u korak s vremenom i da je potrebno povezivanje preko društvenih mreža, ali ističe da su jako bitne emisije i profilisani novinari za rok muziku i umetnost uopšte. "Nemamo emisije o umetnosti, na javnim servisima nemamo jako bitne stvari za društvo", istakao je.

Kojot navodi da se raduje ovom događaju, jer će posle dugo vremena svi biti na jednom mestu - muzičari koji su autentični.

Kojot je otkrio da priprema album rok benda "Remedi" koji će se pojaviti na jesen. "Posle dugo vremena izdajem rok album... Biće to nastavak onog što je radio Eyesburn, ali u drugom ruhu."

Kaže da je u pitanju trio, i da će posebno u albumu uživati fanovi Eyesburn-a, za koje će, veruje, on biti posebno značajan. "Za mene jeste, jer se vraćam svojim korenima", naveo je i istakao da je u pitanju old school rock'n'roll.

Biberčić ističe da je BUKA apolitičan događaj. Radi se, dodaje, o grupi ljudi, koja deli isto mišljenje, i želi jasno i glasno to i da iskaže.

Organizatori očekuju između 1500 i 2000 ljudi na događaju. Program će trajati od 22 do 4 ujutro.

Podsetimo, nastupaju Cane (Partibrejkers, Škrtice), Njegova DJ ekselencija Crni Zub (Koja Disciplin A Kitschme), Gile (Električni orgazam),Vikler (Bad Copy), Vuča (ex Darkwood Dub), Vukašin (irieFM), Kojot (Hornsman Coyote, ex Eyesburn), Vasil Hadžimanov, Oliver (Kanda, Kodža i Nebojša) i Rambo Amadeus.

Celo gostovanje i detalje u vezi sa festivalom pogledajte u videu:

N1