fbpx

"Kontrakcije" banjalučke grupe Revolt iznjedrile novi EP

"Kontrakcije" banjalučke grupe Revolt iznjedrile novi EP

Foto: Vedran Ševčuk

Banjalučka grupa Revolt završila je svoj niz "kontrakcija" ili, preciznije, intenzivan period kreativnog stvaranja i sviranja, koji je kao rezutat donio najnoviju pjesmu "Građanin X", ali i najavu koncertnih promocija.

Iako su koncertne aktivnosti izostale zbog okolnosti vezanih za pandemiju, bend je odlučan da svoje dostignuće ovog perioda pretoči u novi mini-album, odnosno EP, nazvan "Kontrakcije".

"Kontrakcije" će činiti pet originalnih pjesama, snimljenih u različitim vremenskim intervalima, koje pružaju uvid u kreativni put Revolta tokom ovog izazovnog perioda. Pored već objavljenih numera "Snovi", "Zemlja", "Antagonist" i "Bijes je dar", najnovija pjesma "Građanin X" doprinijela je kompletiranju ovog izdanja, navode iz benda.

Iako su se suočili sa izazovima poput globalne pandemije i personalnim promjenama unutar benda, Revolt nije stao sa stvaranjem muzike. Bend planira da do kraja 2023. godine promoviše "Kontrakcije" serijom koncertnih nastupa, počevši od Banjaluke, a detalji će biti uskoro dostupni.

Revolt je doživio i nove personalne promjene, pa je sada sa nama Denis Selimović, kao bubnjar benda. Ostatak benda ostaje nepromijenjen, a Revolt već intenzivno radi na novim pjesmama za svoj predstojeći album, kažu iz benda.

Revolt je nastao 1995. godine, a pored albuma "U kući bola" (2000), zastupljeni su na nekoliko kompilacija. Grupa je kroz razne faze postojanja svirala širom regiona, ali i u nekoliko zemalja Evrope. Revolt danas čine Draško Kremenović (vokal), Bojan Dakić (vokal), Milan Tica (gitara), Dejan Savić (gitara), Karlo Tomić (bas gitara) i Denis Selimović (bubanj).