fbpx

Netflix otkazao “Gorillaz film”, ali bend u petak objavljuje novi album “Cracker Island”

gorillaz.dj .gang 1

 Foto: Gorillaz, press promo

Čini se da ipak neće biti ništa od dugometražnog Gorillaz filma. Damon Albarn rekao je da se projekt “nikada neće dogoditi” zbog nedavnih finansijskih rezova na Netflixu.

Albarn je prvi put najavio film u oktobru 2020., a nešto više od godinu dana kasnije potvrdio da bend radi s Netflixom. “To je nešto što smo željeli učiniti jako dugo. Prošao je kroz toliko mnogo inkarnacija… ovaj Gorillaz film. A Netflix, ne znam. Mislim, osim što sada na neki način vode ovaj grad (Los Angeles), mislim – jednostavno je nevjerojatno vidjeti koliko su sada sveprisutni. A čini se kao da su dobar kreativni tim, znate?” rekao je tada.

Albarn je prvi put otkrio još 2020. da je Gorillaz “potpisao ugovore” i “napisao scenarij” za film. Međutim, Netflix je napravio velike rezove u svom odjelu za animaciju u posljednjih godinu dana, uključujući masovna otpuštanja i otkazivanja popularnih serija, piše Muzika.hr.

U novom intervjuu za belgijsku publikaciju HUMO implicirao da je i Gorillaz bio podvrgnut Netflixovoj sjekiri: “Novi album. ‘Cracker Island’ nastao je jer smo Jamie Hewlett i ja često bili u Los Angelesu”, rekao je Albarn. “Radili smo na igranom filmu o Gorillaz, ali on se nikada neće dogoditi.”

Na pitanje je li film trajno obustavljen, odgovorio je: “Da. Odnosno, i bez navođenja imena, jer cijela stvar još nije riješena, streaming platforma za koju smo snimali film se povukla. Počeli su paničariti jer su pravili previše sadržaja i odlučili su smanjiti svoju ponudu filmova. I, kao što je klasična holivudska praksa desetljećima, tip s kojim smo radili je prešao u drugu kompaniju. Od tada smo izgubili svog ‘anđela čuvara’. Hollywood je prilično teritorijalan – ako se pojavi novi tip, on mora i hoće imati drugačije mišljenje, čak i ako se potajno slaže sa svojim prethodnikom.”

U međuvremenu, ovog petka, 24. februara, izlazi bendov novi, osmi studijski album “Cracker Island“.