fbpx

Vili Nelson u 90. godini objavio svoj 150. album

Vili nelson

Foto: Vili Nelson/screenshot YouTube

Kantri legenda, devedesetogodišnji Vili Nelson objavio je svoj novi studijski album “I Don’t Know A Thing About Love”, 150. album po redu. Ovu veliku brojku upotpunjuje i to što ga je posvetio svom prijatelju, još jednoj kultnoj ličnosti tog žanra, Harlanu Hauardu.

Vili Nelson i bend snimili su svježe interpretacije 10 pjesama koje je napisao Hauard, Vilijev savremenik kome se pripisuje legendarna izreka da dobru kantri pjesmu čine “tri akorda i istina”, prenosi Headliner.rs.

Vilijevi i Hauardovi putevi ukrstili su se kada je Nelson potpisao za Pamper Music, gdje su već bili Hauard i Henk Kohran. Iako je Vili bio jedini od trojice pisaca koji je postao poznat kao izvođač, druga dvojica pisali su kantri klasike sve do kasnih osamdesetih. Harlan, koji je preminuo 2002., smatra se najvećim kantri tekstopiscem ikada. Napisao je više od četiri hiljade pjesama, i više od sto kantri hitova.

Na jednoj od njegovih zabava, Vili je odsvirao niz novih Hauardovih pjesama, koje je čuo izvršni direktor Atlantic Recordsa Džeri Veksler, što je dovelo do diskografskog ugovora, pa su snimljeni “Shotgun Willie”, “Phases and Stages”, a Vilijeva karijera je doživjela uspon. Ovim albumom, Vili Harlanu “vraća uslugu”.

U aprilu, na proslavi Vilijevog 90. rođendana, održaće se dvovečernji događaj “Long Story Short: Willie Nelson 90”, koncert pun zvijezda koje će predstaviti Blackbird Presents.