fbpx

Dejvid Suše: Ostajem Agatin Poaro

Ja sam Agatin Poaro i zauvek ću to ostati. Vratio bih mu se samo ukoliko bi me Holivud poželeo u rimejku za veliko platno - rekao je Suše.

poaro

Otkako je britanska spisateljica Sofi Hana u prošlogodišnjem romanu "Ubistva s monogramom" oživela najslavnijeg fiktivnog detektiva na svetu, Herkula Poaroa, ljubitelji TV filmskog serijala priželjkuju da Dejvida Sušea (69) vide ponovo na malom ekranu u ulozi koja ga je proslavila. Poznati engleski glumac, koji je 25 godina igrao belgijskog policajca u penziji, ekranizujući sve romane i priče legendarne Agate Kristi u kojima se pojavljuje njen najpoznatiji junak, poručio je da više neće nositi brkove. Obrijao ih je pre dve godine, nakon što je pala poslednja klapa TV film "Zavesa", u kojem se oprostio od Herkula.

- Ja sam Agatin Poaro i zauvek ću to ostati. Vratio bih mu se samo ukoliko bi me Holivud poželeo u rimejku za veliko platno. Sumnjam da bi me potražili, pre će angažovati mlado ime sa A liste - rekao je Suše, koji će ostati upamćen po tome što je prvi Poarou dao tri dimenzije, zašavši duboko u njegovu psihologiju, neobične navike i pravila ophođenja prema ljudima.

Poklonike dela literarne kraljice zločina oduševila je vest da Bi-Bi-Si priprema seriju po knjizi "Deset malih crnaca", sa glumcima Ejdanom Tarnerom i Čarlsom Densom u glavnim ulogama. Upravo je ovaj roman 11.000 ispitanika javnim glasanjem, koje je fondacija Kristi pokrenula povodom 125. godišnjice rođenja spisateljice (15. septembra), izabralo za najomiljeniji. "Ubistvo u Orijent ekspresu" osvojilo je "srebrnu", a "Ubistvo Rođera Akrojda" "bronzanu" medalju.

Izvor: vecernje novosti