fbpx

Nicholas Hoult će glumiti JD Salingera, autora kultnog ‘Lovca u žitu’

Lovac u žitu je svakako jedan od najvećih klasika svjetske književnosti i vrijeme je da netko napravi film o njezinom autoru, a sudeći po odabiru glumca koji će ga igrati, ne očekujemo ništa manje od remek-djela.

lovac

Niko Sučić

Svi znamo za Lovca u žitu, jedan od onih “romana generacije” i klasika koje je gotovo svatko pročitao barem jednom u srednjoj školi ili nekom drugom periodu odrastanja, ali manje je poznato ono što se odvijalo iza kulisa, poglavito vezano uz život i rad njegova autora JD Salingera. Klasični patnik koji je imao zeznuto djetinjstvo, prošao grozote Drugog svjetskog rata i strahote ljubavi te se godinama borio s odbijenicama svih izdavačkih kuća priča je koja se piše sama, a njegova je skrovitost i privatnost razlog zašto je velikim studijima biografija ovog lika toliko privlačna.

Nicholas Hoult

Scenarij je već odavno napisao Danny Strong (koji će film i režirati) i to po biografiji slavnog pisca, JD Salinger: A Life, autora Kennetha Slawenskog. Jedina je velika nepoznanica prije snimanja ostalo ime glumca koji će igrati autora Lovca u žitu, a i to je sada riješeno. Čast tako odlazi Nicholasu Houltu (Mad Max: Fury Road, X-Men serijal), mladiću koji svakako ima i talenta i znanja da obavi vrhunski posao. Radni je naziv filma Rebel In The Rye, a u kinima ga očekujemo negdje u drugoj polovici iduće godine. Treba do tada izbrusiti znanje i vratiti se dobrom starom Holdenu Caulfieldu...

Izvor: idesh.net