fbpx

Pozorište u kontekstu

Program u okviru 16. Bitef Polifonije.

simpozijum pozoriste kontekst

 SIMPOZIJUM „POZORIŠTE U KONTEKSTU... I NE SAMO POZORIŠTE“

23 - 25. septembra 2015.

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka (ZAPROKUL), Rige od Fere 4, Beograd

Međunarodni simpozijum pod nazivom „POZORIŠTE U KONTEKSTU... i ne samo pozorište“ biće održan od 23. do 25. septembra u Zavodu za proučavanje kulturnograzvitka (ZAPROKUL) u okviru 16. Bitef Polifonije.

Trodnevni simpozijum je posvećen analizi, kontekstualizaciji i kritičkoj interpretaciji savremenih teorija i izvođačkih praksi, kao i razumevanju principa, mehanizama i vrednosnog sistema koji objedinjuju različite vidove njihove primene. Događaj je namenjen prvenstveno teoretičarima, kritičarima, umetnicima i aktivistima, ali i široj javnosti zainteresovanoj za interdisciplinarni pristup proučavanju kulturnih fenomena.

Publika na simpozijumu će imati jedinstvenu priliku da razgovara sa 25 domaćih i međunarodnih eksperata naučne i/ili aktivističko-umetničke orijentacije u okviru šest dijaloških sekcija, od kojih je svaka posvećena određenoj temi, među kojima su: drama u obrazovanju, pozorište zajednice, principi participacije u rada sa osetljivim grupama, performativne političke prakse, i dr. Između dijaloga, planirane su radionice i prezentacije odabranih radova koji otvaraju nova pitanja i problematizuju disciplinarne granice savremenih umetničkih praksi. Nakon simpozijuma očekuje se objavljivanje tematskog zbornika koji obuhvata selektovane radove učesnika.

Simpozijum organizuje Hop.La! u saradnji sa CEDEUM-om, Fakultetom dramskih umetnosti u Beogradu i UNESKO katedrom za Kulturnu politiku i menadžment Univerziteta umetnosti u Beogradu, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Zvanični jezici simpozijuma su srpski, hrvatski i engleski. Za pun spisak učesnika i detaljan program, posetite blog .

hop Poster i program srp 540x382

elektrobeton.net