fbpx

Skorseze potvrdio snimanje dva nova filma: Leonardo Dikaprio ponovo u glavnoj ulozi

Skorseze potvrdio snimanje dva nova filma: Leonardo Dikaprio ponovo u glavnoj ulozi

Foto: Getty Images

Martin Skorseze potvrdio je da krajem godine počinje snimanje novog filma, baziranog na knjizi “Hristov život”, koju je napisao Šjusaku Endo.

Skorseze je rekao je da će film biti smješten u moderno doba, ali da ne želi da se ograničava razdobljima jer hoće da ovo ostvarenje bude svevremensko. Reditelj je potvrdio da će njegov novi film trajati 80 minuta, za razliku od aktuelnog hita “Ubistva pod cvjetnim mjesecom”, koji je trajao 206 minuta.

Što se tiče sadržaja, prema njegovim riječima, film će istraživati principe Isusovog učenja, ali ne u svrhu preobraćanja publike.

“Pokušavam da pronađem nov način da religiju učinim pristupačnijom i uklonim negativne konotacije vezane uz organizovanu religiju. U ovom trenutku, kada izgovorite riječ “religija”, svi su spremni na borbu jer nas je ona razočarala na toliko načina. Ipak, to ne znači nužno da je prvobitni impuls bio pogrešan. Vratimo se. Razmislimo o tome. Možete je odbiti. Ali isto tako, možda treba napravi razliku u načinu na koji živite svoj život, čak i ako je odbijete. Nemojte je tako olako odbaciti. To je sve o čemu pričam. I to kažem kao osoba koja će za par dana napuniti 81 godinu”, rekao je Skorseze.

Uz film o Isusu, reditelj se priprema za još jedan projekat. Istorijski film “The Wager” u kojem će glavnu ulogu igrati Leonardo Dikaprio. Film je najavljen još 2022. godine, ali datum produkcije nije poznat, prenosi Varajeti.