fbpx

Aktivisti zabranjeno da uđe u zgradu Vlade Srpske

T Dakic

Aktivista iz Banjaluke Tihomir Dakić pokreće inicijativu za izmjenama kućnog reda u Vladi kako bi se gostima-muškarcima omogućilo da po velikim vrućinama u Vladu ne moraju da dolaze u hlačama.

Na sceni je diskriminacija, priča Dakić, jer žene mogu da ulaze u haljinama i suknjama dok muškarci moraju da budu u dugačkim hlačama.

Ne može u kratkim hlačama ispod koljena na plus 35 a ne može ni u suknji. Tihomir Dakić iz Banjaluke na sastanak u jedno ministarstvo povodom inicijative u vezi sa razvojem saobraćaja došao je u kratkim hlačama, košulji i cipelama ali je vraćen sa ulaza u Vladu.

Pitao je može li da uđe u suknji koju je ponio ali mu je rečeno da ne može iako u pravilniku nije precizirano da muškarci ne mogu da nose suknje. Dakić za BN kaže da je došao sasvim pristojo obučen i da je tako obučen ulazio u različite evropske Vlade.
Sastanak na koji je pozvan prolongiran je za drugi dan.

Dakić kaže da je očigledno bitniji izgled od suštine, da se više pažnje posvećuje ko je u kakvom odjelu došao u Vladu od toga šta donosi u glavi. Podsjeća da nije došao u šorcu i sandalama već kratkim hlačama i košulji i u cipelama kao što je nebrojeno puta ulazio u Vlade od Slovenije do Skandinavije.

Dakić kaže da će pokrenuti inicijativu za izmjenom pravilnika i kućnog reda u Vladi. U Vladi nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa eventualnim izmjenama kućnog reda. Pitali smo ih i zašto, kada to nije precizirano, u Vladu ne može da uđe muškarac u suknji.

Sadašnji kućni red nije do kraja precizan.

Jedno vrijeme rigorozne mjere za ulazak su važile i u Narodnoj skupštini gdje nije dopuštan ulazak gostima i novinarima u patikama ali se od toga nakon negodovanja prije svega medijskih radnika odustalo.

BN