fbpx

BiH: Školska godina u RS-u počinje 1. septembra, 15 učenika u razredu

škola

Nastava u osnovnim i srednjim školama na području bh. entiteta Republika Srpska počinje 1. septembra, saopštila je Vlada Republike Srpske.

"Časovi će trajati 30 minuta, učenici će biti podijeljeni u dvije grupe, maksimalno 15 učenika u razredu", rekla je Natalija Trivić, ministrica prosvjete i kulture RS-a, prenosi Anadolija.

Školski odmori trajat će ne duže od pet minuta, a u školama koje rade samo u prvoj smjeni bit će organizovan rad u dvije smjene.

Mjere za roditelje

Svako odjeljenje koje ima više od 15 učenika dijelit će se na dvije grupe tako da profesori/nastavnice drže časove prvo za jednu grupu učenika, a potom za drugu.

U školama sa velikim brojem učenika, koje ne mogu organizovati nastavu za sv eučenike u dvije smjene, mogu se organizovati časovi i kraći od 30 minuta.

"I u okruženju se djeca vraćaju u učionice, jer je procijenjeno da je to jako važno za njih. Za one koji ne mogu da budu u školi, kao što su bolesna djeca i slično, biće obezbjeđena online nastava, ali ne preko TV-a već digitalnih platformi", dodala je.

Propisane su i mjere za roditelje prilikom slanja djece u školu i odgovornost je na svima da se smanji rizik od ovog virusa.

Izvor: Agencije