fbpx

Dodik i Cvijanović: Preko Tegeltije napadaju Republiku Srpsku

dodik zeljka tegeltija

Nakon sastanka u Palati Republike na kojem je predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović bila domaćin predsjedavajućem Predsjedništva Miloradu Dodiku i predsjedniku VSTS BiH Milanu Tegeltiji rečeno je da međunarodna zajednica, političko Sarajevo, dio evropske i dio odlazeće američke administracije preko Milana Tegeltije napadaju Republiku Srpsku u pokušajima da se napravi građanska država.

Sve se dešava nakon što je na vanrednoj sjednici Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH 3. decembra Milanu Tegeltiji sugerisano da razmotri podnošenje ostavke na mjesto prvog čovjeka VSTS. Vanredna sjednica VSTS održana je nakon još jedne afere sa Milanom Tegeltijom u glavnoj ulozi. Portal Istraga objavio je audio snimak na kojem se čuje glas Milana Tegeltije koji navodno dogovora imenovanja na određene pravosudne pozicije u BiH. Tegeltija je danas rekao da će konačnu odluku saopštiti u četvrtak ali da svako može da pretpostavi kakva će ta odluka da bude.

“Uslovi za rad na nivou BiH kada sam ja u pitanju a vjerujem i ostali članovi iz RS postaju nemogući. Ja sam izložen nezakonitim obavještajnim i paraobavještajnim aktivnostima koji u svojoj konačnici mogu da rezultiraju i ugrožavanjem mog fizičkog integriteta što znači eventualno mojom likvidacijom. Ja na takve uslove ne mogu da pristanem jer to nisu uslovi koji jednom profesionalcu omogućuju da časno i pošteno obavlja svoj posao”, rekao je nakon sastanka sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović Milan Tegeltija.

Milorad Dodik je, ponovo, kritike na račun pojedinaca i njihovog djelovanja poistovjetio sa napadima na Republiku Srpsku. On tvrdi da niko od predstavnika Republike Srpske u Sarajevu koji provode politiku Republike Srpske nije bezbjedan u Sarajevu. Dodik kaže da je jasno i da je bezbjednost Milana Tegeltije u Sarajevu ugrožena.

“Danas smo u poziciji da kažemo da kadrovi iz RS koji provode politiku RS ostaju časni a oni Srbi koji prihvate da budu podanici politikama koje se nameću od strane političkog Sarajeva i međunarodne zajednice su prodani i kupljeni od strane tog faktora”, rekao je Milorad Dodik.

Tegeltija je rekao da više ne želi da priča o spornom audio snimku. Audio snimak objavljen je na portalu Istraga prije nekoliko dana. Prethodio mu je video snimak ratgovora Milana Tegeltije sa pojedincima o pojedinačnim predmetima tužilaštva iz maja prošle godine poznat kao snimak koji je doveo do afere “Potkivanje”

GERILA info