fbpx

Dodikova ministrica kupila službeni automobil za 93.000 KM

zora vidovic bbg

Ministarstvo finansija RS, na čijem se čelu nalazi Zora Vidović, kupilo je za 93.000 KM službeni automobil od banjalučkog preduzeća „Auto – komerc V.S.“, koje je ovlašteni prodavac vozila Škoda.

Tender za nabavku novog automobila Ministarstvo finansija RS raspisalo je polovinom prošlog mjeseca, a procijenjena vrijednost bila je 82.000 bez PDV-a.

Na tender je stigla jedna ponuda, a cijena koju je ponudio „Auto – komerc V.S.“ bila je nešto niža od procijenjene, odnosno 79.487 KM bez PDV-a.

„Sa izabranim ponuđačem bit će zaključen ugovor o nabavci automobila za potrebe Ministarstva finansija, a prema uslovima iz tenderske dokumentacije i najpovoljnije ponude“, navedeno je u rješenju o izboru najpovoljnijeg ponuđača, piše Capital.ba.

Inače, tenderskom dokumentacijom tražen je automobil metalik crne boje, proizveden ove godine, sa kožnim sjedištima i zatamnjenim zadnjim staklima.

Od minimalne opreme, Zora Vidović je zahtijevala automobil sa elektronskim sistemom stabilnosti, grijana prednja i zadnja sjedišta, električno otvaranje i zatvaranje prtljažnika, samozatamljujuće unutrašnje ogledalo, bočne zračne jastuke i zračne zavjese naprijed i nazad, zračni jastuk za koljeno vozača…

Radio Sarajevo