fbpx

TENDER KOČI BORBU PROTIV SIVE EKONOMIJE Ništa od najavljenih digitalnih radničkih kartica

6iskazniced

Iz Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, iz prošlog saziva Vlade, najaviljeno je sredinom 2018. godine kako će u Srpskoj do kraja godine biti uvedene digitalne radničke kartice kako bi se poslodavci onemogućili da lažno prijavljuju radnike, te kako bi se obavezali da plaćaju sve obaveze.

– To je opredjeljenje Vlade još od prije nekoliko godina i mi ćemo, budite sigurni, istrajati na tome – rekao je bivši ministar Mileno Savanović u junu prošle godine.

Savanović je rekao da će digitalne radničke kartice uvesti Ministarstvo finansija, a da će time biti olakšan i posao inspekciji tokom kontrole.

Ministarstvo finansija RS započelo je sa ovim procesom te je u plan nabavki naknadno dodalo i izradu elektronskih kartica za radnike, a vrijednost projekta je procijenjena na nešto više od milion KM.

Međutim, kako su za Istinomjer rekli u Ministarstvu finansija RS, proces nabavke koji je bio raspisan po otvorenom postupku, poništen je 15. oktobra 2018. godine, a trenutno je u toku novi proces.

– Trenutno je u toku novi tender, jer je prethodni poništen rješenjem Kancelarije za razmatranje žalbi – navedeno je u odgovoru za Istinomjer.

(Srpskainfo)