fbpx

Interpol nije dobio zahtjev

765 430 123ec3baaceb5036cb765255c418872b

Dokaz da ne postoji volja da se otkriju nalogodavci, kao i motiv pokušaja ubistva na novinara naše kuće Vladimira Kovačevića, je to što Interpol u Sarajevu ni mjesec dana nakon bjekstva drugog napadača, nije dobio zahtjev za raspisivanje međunarodne potjernice.

"Obavještavamo Vas da Direkcija za koordinacija policijskih tijela BiH, Nacionalni centralni biro Interpol Sarajevo do ovog trenutka nije zaprimio naredbu Okružnog suda u Banjaluci za raspisivanje međunarodne potjernice za licem Dukić Nedeljko", saopšteno je iz Interpola Sarajevo.

Iz Okružnog suda u Banjaluci su nakon niza naših dopisa potvrdili da je za Nedeljkom Dukićem raspisana samo centralna potjernica, što u slučaju njegovog bjekstva, prema pojedinim navodima, u Sloveniju, ne znači ništa.

Centralna potjernica se raspisuje samo za područje Bosne i Hercegovine, a u ovom slučaju je bilo neophodno raspisivanje međunarodne. Iz Okružnog suda tvrde da su poslali zahtjeve prema MUP – u Srpske, Graničnoj policiji BiH i Ministarstvu bezbjednosti BiH, ali da odgovora nije bilo. Razlog nisu naveli.

"Zbog tog je ponovljena dostava Ministarstvu bezbjednosti BiH - NCB Interpol, 29. oktobra ove godine, ali je ponovljena dostava vraćena ovom sudu sa naznakom da se Ministarstvo bezbjednosti ne nalazi na adresi Trg Bosne i Hercegovine broj 1. Nakon toga CJB Banjaluka obavijestilo je ovaj sud da se Ministarstvo bezbjednosti/sigurnosti BiH - NCB Interpol nalazi na adresi ul. Bosne srebrene bb Sarajevo, te je ponovljena dostava 05. novembra", poručuju iz Okružnog suda u Banjaluci.

Iz banjalučkog okružnog tužilaštva su nam poručili da je istraga u vezi sa pokušajem ubistva Vladimira Kovačevića u toku, te da su oni uradili što je do njih, a to je slanje zahtjeva prema Okružnom sudu za raspisivanje potjernice.

Vladimir Kovačević poručuje da ne želi da vrši pritisak na sud.

"Nije da vršim pritisak na sud, ali prosto trenutno način na koji rade zahtijeva postavljanje pitanja. Ne očekujem da će se otkriti potpuna istina, bitni su ovi napadači naravno, treba da snose odgovornost, ali mnogo bitnije je da su otkriju nalogodavci", kaže Vladimir Kovačević, novinar BN televizije.

Kovačević je napadnut 26. avgusta ove godine, uveče, kada se vraćao s posla i to metalnim palicama. Uhapšen je ubrzo jedan od napadača Marko Čolić iz Laktaša, dok se za drugim napadačem Nedeljkom Dukićem iz Kneževa i dalje traga.

BN TV