fbpx

Jelena Trivić: Na izbore ni po Dodikovom ni po Šmitovom zakonu

Jelena Trivić: Na izbore ni po Dodikovom ni po Šmitovom zakonu

Foto: Ringier

Nakon izjave osnivača PDP Mladena Ivanića, da opozicija ne bi trebalo da izlazi na izbore po Izbornom zakonu Republike Srpske, o ovom pitanju se izjasnila i liderka Narodnog fronta Jelena Trivić.

Na pitanje novinara po kojem će zakonu izaći na izbore, Trivićeva je spremno odgovorila: “Po Dodikovom zakonu sigurno neću.”

Na pitanje da li to znači da će ona i njena partija na izbore po “Šmitovom zakonu”, Trivićeva je odgovorila da to nije Šmitov zakon.
– Dodik i Čović su dali Šmitu u ruke Izborni zakon da ga on nameće. Milorad Dodik i njegov prijatelj i mentor Dragan Čović imali su šet ili sedam godina vremena da tehničke izmjene Izbornog zakona BiH usvoje u parlamentarnoj proceduri, ali oni to nisu učinili – rekla je Jelena Trivić.
Ona je dodala da su lideri SNSD i HDZ “zavlačili cijelu zemlju”, pričom da će to učiniti u februaru ove godine, pa su onda odugovlačili do aprila.

– Cilj im je bio da kažu: eto kasno je, sad se to ne može primijeniti. Ako pitate o nametanju Izbornog zakona BiH, izvolite obratiti se s tim pitanjem Miloradu Dodiku i Draganu Čoviću, odnosno SDSD i HDZ – kategorična je Jelena Trivić.

Srpska info