fbpx

Ko je Obrenov i Čavićev ministar?

5prodaja

Predsjednica Omladine SDS-a Nina Bukejlović i bivši ministar trgovine i turizma Republike Srpske Boris Gašpar trebalo bi da dobiju ministarske pozicije u novoj Vladi RS, saznaje Insajder.

Kako za naš portal otkrivaju odlično obaviješteni izvori, Bukejlovićevu, koja se uoči izbora izjasnila kao Bošnjakinja, za ministarsku fotelju kandidovaće gradonačelnik Doboja Obren Petrović s kojim je još uvijek aktuelna šefica SDS-ovog podmlatka u bliskim rodbinskim odnosima.

– Nina Bukejlović je pastorka Obrena Petrovića i zahvaljujući toj vezi “odmetnuta” struja SDS-a u Doboju želi da je progura na poziciju ministra. Budući da se Bukejlovićeva pred ove izbore izjasnila kao Bošnjakinja to joj predstavlja dodatni plus, s obzirom na obavezu zastupljenosti Bošnjaka i Hrvata u izvršnoj vlasti RS. Bukejlovićeva je najveći favorit da zamijeni Jasminu Davidović u fotelji ministra porodice, omladine i sporta – tvrde naši izvori.

Što se tiče Borisa Gašpara, ministra trgovine i turizma u Vladi nekadašnjeg premijera RS Dragana Mikerevića, izvori Insajdera otkrivaju da je on zet lidera NDP-a. Inače, zanimljivo je i to što je Gašpar, kako podsjećaju naši sagovornici, svoj prvi ministarski mandat obavljao upravo u vrijeme kada je Čavić bio predsjednik Srpske.

– Boris Gašpar je oženjen sestrom Dragana Čavića, njih dvojica su privatno izuzetno bliski, tako da je skoro izvjesno da će NDP predložiti upravo Gašpara za ministarsku poziciju u novoj Vladi RS. Kao i u slučaju Bukejlovićeve, njegova prednost je to što je po nacionalnosti Hrvat. Gašpar bi, najvjerovatnije, trebalo da ponovo dobije fotelju ministra trgovine i turizma u kojoj bi zamijenio svog sunarodnika Predraga Gluhakovića – tvrde naši izvori.

(Insajder.in)