fbpx

Mektić: Vlast RS je stavila Kruniću metu na čelo

mektic 600x400

Mektić je u ekskluzivnoj izjavi za Impuls zaključio: “Vlast to radi. Ovo je raspad sistema i ko hoće – vidi to."

“Evo vidite, po portalima imaju snimci, šta su visoko pozicionirani zvaničnici Republike Srpske, poput Milorada Dodika, govorili o Slaviši Kruniću – da je američki čovjek, britanski obavještajac, izdajnik…To je crtanje meta na čelo. Lako je onda naći budalu koja će povući obarač“, izjavio je ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić komentarišući sinoćnje ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića.

Mektić je u ekskluzivnoj izjavi za Impuls zaključio: “Vlast to radi. Ovo je raspad sistema i ko hoće – vidi to.”

Ministar bezbjednosti naglasio je da neko preko politike želi dominirati i privatnim bezbjednosnim sektorom u BiH.

On je potvrdio da je kompanija Sector Security krajem prošle godine, kao prva u oblasti privatne zaštite u BiH, dobila od nadležnog ministarstva industrijsku sigurnosnu dozvolu najvišeg stepena. Njome je Sector Securityju omogućeno da unutar BiH može poslovati sa svim bezbjednosnim sistemima koji u svom procesu imaju oznaku "tajno", a van BiH imaju preporuke od Ministarstva bezbjednosti BiH i garancije države da mogu da obavljaju sve aktivnosti koje su u skladu sa zakonima BiH. Dragan Mektić kaže da je Sector Security ispunio sve zakonske uslove za to.

Na pitanje da li je takva privatna zaštitarska kompanija zasmetala policiji Republike Srpske, posebno u svjetlu najava formiranja njenog rezervnog sastava, ministar bezbjednosti kaže: “Sector nije trebao biti nikakva smetnja jer je cijela ta oblast zakonski uređena. Ali ovde je neko politički htio dominaciju i u privatnom bezbjednosnom sektoru.”

M.B.

Impuls