fbpx

Mektić: ''Zašto šutite, bando...''!

2bando

Komentarišući vijest o ubistvu biznismena Slaviše Krunića, ministar bezbjednosti BiH, Dragan Mektić je napisao: „Ubistvo sa potpisom vlasti“. Njegov komentar nije se dopao vladajućim strukturama i Republici Srpskoj, ali ministar Mektić ne da se ušutkati.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, koji je već u utorak rekao kako je u ovom slučaju riječ o "ubistvu s potpisom vlasti", pri čemu je sugerisao kako iza zločina stoji režim u Republici Srpskoj, slične je optužbe ponovio i u srijedu nakon što su mu iz vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata, na čijem je čelu Milorad Dodik, uputili kritike zbog takvih tvrdnji.

Vlastima u Srpskoj Mektić je poručio kako su "lopovska banda".

- Došli su (policajci) samo pokupiti čahure, a o tome što je (Krunić) ranije prijavljivao prijetnje šutite - napisao je Mektić na svom Twitter profilu odgovarajući na prijekore Kostadina Vasića, šefa kluba poslanika Ujedinjene Srpske u parlamentu RS.

Mektić je podsjetio kako policija Republike Srpske, koju u potpunosti kontroliše Dodik, već godinama nije u stanju riješiti slučajeve najmanje šest teških ubistava, uključujući i nerazjašnjenu smrt mladića Davida Dragičevića iz 2018. godine.

- Šutite bando lopovska - poručio je ministar bezbjednosti BiH vlastima u Banjaluci.

(Agencije)