fbpx

Mostarka zaustavila bespravnu gradnju, policija je kao osumnjičenu pozvala na saslušanje

boska cavar

Boška Ćavar iz Mostara koju je javnost upoznala kao ženu koja je uspjela dobiti pravnu bitku i zaustaviti bespravnu gradnju u dvorištu zgrade u kojoj živi, na zahtjev Tužilaštva HNK je dobila poziv iz Policijske uprave Mostar za saslušanje kao osumnjičena osoba.

Njezino saslušanje je zakazano za petak 11. decembra u 17 sati u prostorijama Policijske uprave Mostar, što je objavila na svom Facebook profilu, gdje joj brojni sugrađani iskazuju podršku.

Kako saznajemo, krivičnu prijavu protiv Boške Ćavar su podnijeli investitori kojima je omela planove u bespravnoj izgradnji objekta za koji je rupa iskopana preko noći u dvorištu zgrade koja se nalazi na broju 23 u ulici Kneza Domagoja.

U krivičnoj prijavi koju su Ante Vidačak i Božo Krstanović 8. oktobra 2020. podnijeli preko svoje advokatice, terete je za prevare, iznude i sprečavanje službene osobe u vršenju dužnosti.

Boška Ćavar je inače članica Naše stranke i kandidatkinja Bh. bloka za Gradsko vijeće Grada Mostara na lokalnim izborima koji će se održati 20. decembra, pa ovaj potez u posljednjim danima predizborne kampanje njeni saradnici smatraju montiranim političkim procesom.

Tim povodom oglasila se i potpredsjednica Naše stranke Irma Baralija. 

"Nakon što su protiv našeg kandidata na području Zapad Marka Vračevića pokrenuli disciplinski postupak na Sveučilištu, evo i naša kandidatkinja na području Jugozapad Boška Ćavar je dobila poziv za ispitivanje u svojstvu osumnjičene. Pretpostavljam da će neki proces protiv mene biti pokrenut naredne sedmice, 3-4 dana pred izbore", kaže Baralija.

Smatra da se radi o pokušaju zastrašivanja njihovih članova te poručuje da na to ne nasjedaju.

"Zaista je nevjerovatno gledati kako se 'Režim' raspada i kako u slobodnom padu posežu za starim metodama zastrašivanja i represije. Oni nikako da shvate da mi odustati nećemo, ma koliko oni prljavo i jadno udarali, jer mi nemamo šta da izgubimo, a imamo mnogo za dobiti, slobodu za početak", poručila je Baralija.

klix.ba