fbpx

Pokret Pravde traži ostavke i jednaka prava za sve i u vrijeme pandemije

pokretpravde

Usljed afere u čijem središtu je Staša Košarac ministar u Savjetu ministara BiH, i najava njegove moguće smjene, saopštenjem se oglasila politička organizacija Pokret Pravde.

„Smjenu jednog ili dva pojedinca zbog samo jedne afere, ne smatramo adekvatnom sankcijom, jer je problem mnogo veći od pojedinca. Navodi se u saopštenju.
Iz Pokreta su naglasili da od svih odgovornih za aktuelnu situaciju i loše efekte mjera koje se sprovode zbog pandemije, traže odgovornost.

 „Tražimo ostavke ili smjene po hitnom postupku i apelujemo na svijest i hrabrost svih nezadovoljnih i obespravljenih da traže isto“, navodi se između ostalog u Sapštenju.

Iz Pokreta Pravde naglašavaju da se „uvažavajući ozbiljnost situacije izazvane pandemijom virusa Corona i postupajući u skladu sa mjerama za koje smo vjerovali da bi trebalo da doprinesu suzbijanju širenja istog, nisu oglašavali niti obavljali političke aktivnosti.

„U svjetlu najnovije afere koja je vidno uznemirila bosanskohercegovačku javnost i koja je potvrdila bahatost pojedinaca koji čine ili su bliski vlasti, želimo podsjetiti sve vas koji se osjećate obespravljeno, da zakon mora biti isti za sve i da imamo pravo da se za svoj život dostojan čovjeka, borimo na sve legitimne načine i u svako vrijeme“.

Iz Pokreta upozoravaju i da će „dobrovoljno odbačena ili neiskorištena ljudska prava zagarantovana Ustavom, biti teško vratiti nakon ukidanja vanrednog stanja“.

Pokret Pravde je politička organizacija koju su nedavno u Banjaluci osnovali aktivisti neformalne grupe građana „Pravda za Davida.“

Impuls