fbpx

Referendum u Bijeljini: Ubjedljiva pobjeda Ljubiše Petrovića

Ljubisa Petrovic BN 1 872x610

 Bijeljina ostaje neosvojiva tvrđava za SNSD. Na referendumu o opozivu gradonačelnika SDS-ovac Ljubiša Petrović osvojio je gotovo 16.000 glasova prednosti.

“Mislim da ne može ništa da se desi da se to promjeni. 68,11% protiv opoziva 31% za opoziv”, rekao je sinoć  v.d. predsjednika SDS Milan Miličević.

“Čuli smo, ali nije provjereno da na jednom biračkom mjestu Ljubiša Petrović nije pobjedio”, rekao je on ističući da će Petrović jednako tretirati i to biračko mjesto kao i sva druga.

“Znam da je ponedjeljak prvi radni dan u sedmici i mi ćemo raditi vrlo ozbiljne stvari. U ime SDS zahvaljujem se svim stanovnicima Bijeljine što su vrlo ozbiljno shvatili ovaj referendum i dali svoj glas protiv opoziva”, rekao je Miličević ističući da druga “crvena” strana konstantno pokušava da skrene pažnju sa važnih pitanja.

Pozvao je Vladu Republike Srpske da Narodnoj skupštini predloži odluku o raspuštanju gradske Skupštine koja sada nema legitimitet.

“Ako imaju imalo obraza oni će već večeras podnijeti ostavke”, rekao je Miličević.

Velikom narodnom pobjedom ovaj rezultat nazvao je Ljubiša Petrović.

“Hvala svim ljudima koji su u prethodnom periodu na atmosferi referenduma učinili sve da ispravnost i odluke koje smo večeras potvrdili zaista dobiju jedan sjaj”, rekao je on.

Zahvalio je PDP-u, Jeleni Trivić “koja je isto tako u prethodnom periodu ukazivala podršku”, ali i Nebojši Vukanoviću lideru Liste za pravdu i red.

“Velika narodna pobjeda koja se dogodila večeras je velika zahvaljujući i građanima koji ne pripadaju političkim opcijama”, istakao je Petrović.

N1