fbpx

Tužilaštvo KS će hitno reagovati zbog diplome Sebije Izetbegović?

Sebija Izetbegovic aa

Obrazlažući ovaj zahtjev, zastupnica NIP-a Danijela Kristić na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS obrazložila je da je provjerom Rektorata i nadležne kantonalne inspekcije do sada utvrđeno nekoliko nepobitnih činjenica.

Na jučerašnjoj sjednici klub Naroda i pravde zatražio je, a Skupština KS podržala da se od Tužilaštva KS zatraži da što prije izvrši provjere navoda da direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović nije u skladu sa zakonom položila ispite na postdiplomskom studiju, te da je krivotvorila indeks Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Ova incijativa je usvojena sa 21 glas „za“.

Zatraženo je i da Tužilaštvo KS hitno, putem međunarodne pomoći zatraži provjeru vjerodostojnosti indeksa, s obzirom da se iz do sada prikupljenih i objavljenih informacija može osnovano zaključiti da postoji sumnja u počinjenje krivičnog djela zloupotrebe službenog položaja.

Obrazlažući ovaj zahtjev, zastupnica NIP-a Danijela Kristić je na jučerašnjoj sjednici Skupštine KS kazala je da je provjerom Rektorata i nadležne kantonalne inspekcije do sada utvrđeno nekoliko nepobitnih činjenica.

Oslobođenje