fbpx

UG “Neretvica – Pusti me da tečem”: Krivična prijava protiv Esada Omerovića

Esad Omerovic

Udruženje građana “Neretvica – Pusti me da tečem” jučer je Kantonalnom tužilaštvu HNK podnijelo krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u Općini Konjic zbog sumnje da su po Krivičniom zakonu FBiH počinili krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja i nesavjestan rad u službi.

Napominju kako su odobrenja za građenje, odnosno građevinske dozvole za mHE Srijanski most i mHE Gorovnik ušće potpisana bez priložene energetske dozvole, čime su prekršeni kantonalni i entitetski zakoni i uredbe.

“Uz prijavu su dostavljeni i dokumenti koji potkrepljuju naše tvrdnje i očekujemo da će Tužilaštvo pokrenuti krivični postupak protiv odgovornih lica”, saopštili su aktivisti.

Rješenje o odobrenju za građenje broj 07-25-1-941-3/18 od 25.10.2018. i Rješenje o odobrenju za građenje broj 07-25-1-942-3/18 od 25.10.2018. za male hidroelektrane “Srijanski most” i “Gorovnik ušće” potpisao je gospodin Esad Omerović, dipl. ing. građ. Omerović se nalazi na čelu Službe za prostorno uređenje, građenje i obnovu Općine Konjic.

AbrašMEDIA