fbpx

Pisma čitalaca - Od raja, na zemlji pravimo pakao

Ova naša ljudska rasa, više stvarno ne znam šta je sve pod tim pojmom "ljudsko", i šta to ima gordo kad kažemo ljudsko pa sebi dajemo za pravo da uništvamo sve drugo živo na planeti?

planeta

Piše: Admir Tihić

Mi ili smo neka gruba greška evolucije ili božijeg stvaranja, a pošto kažu Bog ne može griješiti, onda znači da smo mi neka greška evolucije. Ako smo greška evolucije onda nismo posebno od Boga dati, ali da sada ne otvaram tu dilemu.

Nego gledajte samo od ovakvog dunjaluka, raja na Zemlji, pravimo pakao, skoro džehenem na svjetu. Uništavamo sveti mir i život, ako nije ratom paljenjem i progonima, onda genocidom nad životinjama i prirodom.

Sječemo granu na kojoj živimo, sječemo šume, pluća planete. Evo samo dva primjera.

Navešću jedan podatak:,godišnje od napada ajkula, strada jedva desetak, od preko sedam milijardi ljudi i to greškom, a istovremeno čovjek ulovi i ubija ogroman broj ajkula. Njima, koje su tako važne za ekolosku ravnotežu, prijeti nestanak, pravi genocid je u toku. Jedan od brojnih genocida zbog ljudske obijesti, jer neki od nas, vole jesti peraja od ajkula.

Drugi vole nos od nosoroga, pa ih je ostalo jos svega par hiljada u citavoj Africi!

TRECI UGLAVNOM ŠUTE, čekaju li tako da dodje red i na njih?!

Ukratko svo zlo na planeti dolazi od nas "najinteligentnijih, humanoida" na zemlji. 

Tek preko interneta shvatiš koliko smo okrutni prema živom svijetu, životinjama, planeti, a koliko smo licemjerni shvatiš pogotovo, kad skontaš za šta sve kukamo i molimo nebesa i Boga da nas poštedi nepravde, a istovremeno sebe smatramo "bogovima" na planeti Zemlji, pa ne štedimo nikoga, uništavamo oholo prirodu i živi svijet.

Istovremano se žalimo Bogu što na nas i među nas "pusti zlo", podjele, mržnje, katasrofe... A kada bi samo malo pružili životinjama, od onog što tražimo za sebe od bogova, imali bi raj na zemlji, kao što su to stari nomadski narodi radili, imali bi uvijek ekološku ravnotežu i izgubljeni raj na zemlji.

Impulsportal