fbpx

Crowfunding kampanjom prikupljeno 85 posto sredstava za film o Vladi Divljanu

Zasad je 447 ljudi je na platformi Indiegogo podržalo film o Vladi Divljanu ‘Nebeska tema’. Za nešto više od mjesec dana prikupljeno je 33.306 dolara, što je 85 posto od iznosa neophodnog za završetak snimanja filma.

vlada divljan

Ukupan iznos od 39.000 dolara neophodan je za preostalih 14 dana snimanja, a nakon toga na redu je postprodukcija filma. Ukoliko novac preko kampanje za grupno financiranje bude prikupljen, snimanje se nastavlja 10. lipnja. Kampanja je počela 5. travnja i traje 60 dana.

Podrška stiže iz Srbije, Hrvatske, SAD, Švicarske, Njemačke, Rusije, Ujedinjenjih Arapskih Emirata, Danske, Kanade, Nizozemske, Velike Britanije i još 27 zemalja. Iz producentske kuće Starhill obećavaju da ukoliko do 5. lipnja bude prekoračen inicijalni cilj od 39.000 američkih dolara, dodatni novac iskoristit će se za postprodukciju filma.

“Nebeska tema” scenarista i redatelja Mladena Matičevića dugometražni je dokumentarni film s elementima igranog filma o glazbenom velikanu Vladi Divljanu. U njemu sudjeluju najznačajniji autori sa ex-Yu prostora, koji će posebno za ovu priliku snimiti (i u filmu izvoditi) nove verzije poznatih Vladinih pjesama.

U filmu sudjeluju Darko Rundek, Momčilo Bajagić Bajaga, Svetozar Cvetković, Zdenko Kolar, Aleksandar Šandorov, Dušan Strajnić (Stray Dogg), Mladen Juričić Max, Srđan Gojković Gile, Srđan Šaper, Goranka Matić, Momčilo Moma Rajin, Dina Divljan, Stevan Divljan i Pavle Divljan, Ivana Šoljan, Emil Tedeschi, Bojana Vunturišević, Dušan Kojić Koja i drugi.

U posljednjih godinu dana snimljeno je 80 posto filma “Nebeska tema” na lokacijama u Beogradu, Zagrebu, Beču, Rovinju i na Braču. Film su pored Vladinih prijatelja podržali Filmski centar Srbije i Centar za kulturu Vlada Divljan.

TrisComHr