fbpx

Poznati datumi premijera tri nova nastavka Avatara

Poznati datumi premijera tri nova nastavka Avatara

Foto:Profimedia/Pictured: Scene from Avatar: The Way of Water

Studio Dizni najavio je da će reditelju Džejmsu Kameronu i njegovoj filmskoj ekipi biti potrebno mnogo više vremena za realizaciju nova tri nastavka „Avatara”. Ta vijest nije bila veliko iznenađenje, s obzirom na to da su datumi objavljivanja prva dva već mnogo puta pomjerani.

 Kako je navedeno u saopštenju, „Avatar 3” je pomjeren za godinu dana, sa 20. decembra 2024. na 19. decembar 2025. godine. Ali, mnogi u holivudskim krugovima nisu mogli da vjeruju kada je Dizni objavio da će četvrti „Avatar”, čija je premijera u bioskopima bila zakazana za 18. decembar 2026, biti objavljen 21. decembra 2029, dok je „Avatar 5”, koji je ranije bio postavljen za 22. decembar 2028, sada pomjeren za 19. decembar 2031.

Šale su počele da pljušte, jer se novi filmovi rijetko najavljuju duže od tri ili četiri godine, a još manje osam i više, kao u slučaju „Avatara 5”.

“Počeo sam da šaljem ljudima mejlove sa pitanjem: “Šta radite 2031. godine?”, našalio se jedan distributer.

„Rekao sam im, obilježite svoje kalendare”, dodaje drugi distributer.

„Nisam čak ni znao šta da kažem.”

Ako ostavimo humor na stranu, objavljivanje kalendara sa novim filmskim naslovima je ozbiljan posao u trci za najpoželjnije datuma za razne filmske franšize i druge događaja u svijetu pokretnih slika, prenosi Politika. Pored poznatih filmova, postalo je uobičajeno da studio izlazi sa projektom bez naslova prije nego što neko drugi zatraži željeni vikend ili prigodan praznik.

Dizni je prvi veliki holivudski studio koji je objavio filmove za 2027. godinu i kasnije. Ali, možda neće proći mnogo vremena da im se pridruži još neki drugi studio, prenosi CDM.