fbpx

Dizni najavio igranu verziju Bambija - priča će biti modernizovana

Dizni najavio igranu verziju Bambija - priča će biti modernizovana

Foto: Screenshot/YouTube

Bambi je sljedeći crtani film koji će dobiti svoju igranu verziju nakon nekoliko prijašnjih klasika poput Kralja lavova i Male sirene. Predivna priča koju su djeca širom svijeta zavoljela i govori o iskustvu odrastanja, boli i patnji te ljubavi i sreći dobit će igrani prikaz na filmskom platnu.

 Film se trenutno nalazi u pretprodukciji i ideje još nastaju na okruglom stolu. Poznato je kako će na scenariju raditi Lindsey Anderson Beer (Pet Sematary: Bloodlines), dok se za redateljicu navodi Sarah Polley, dobitnica Oscara za najbolji adaptirani scenarij u filmu Žene govore.

Današnji roditelji su osjetljiviji nego prije

Upravo je Anderson Beer u intervjuu za Collider spomenula način kojim će pristupiti izradi ovog filma. Kako ona tvrdi, animirani film o Bambiju iz 1942. godine nije poznat široj publici pa će ga morati prilagoditi novim generacijama.

"Stvar je u tome što je Bambi prekrasan film. Malo je drugačijeg tempa od onog na koji je navikla moderna publika", rekla je Beer.

"Da ne kvarim zaplet, postoji trenutak smrti majke za koji mislim da su neka djeca, neki roditelji ovih dana osjetljiviji nego što su bili u prošlosti. I zato ga nisu pokazali svojoj djeci", dodala je.

"Mislim da postoji način da ažuriramo Bambijevu priču"

Kao što je to slučaj s klasičnim djelima, tako će i Bambi biti prilagođen uvjetima današnjih generacija. Zbog toga i ranijih navoda, scenaristica navodi kako će morati ispričati priču na drugačiji način.

"Mislim da postoji način da ažuriramo Bambijevu priču. Naš pogled na to bio je da mu damo malo više prostora. Mislim da bi ta opcija mogla zainteresirati današnju djecu da se više povežu, a bila bi i od koristi izvornom materijalu", tvrdi Beer.

"Postoji cijela generacija djece koja nikad nije pogledala original. To je različito od, recimo, Aladina i Male sirene ili ostalih filmova na njihovom vrhuncu 90-ih godina koje su definitivno već vidjeli. Ne mogu vam reći koliko sam djece upoznala, a koja nikad nisu pogledala Bambija, što je šteta", rekla je za kraj.

Index.hr