fbpx

Snima se film o podmornici „Titan“

Snima se film o podmornici „Titan“

Foto: OceanGate

O podvodnoj tragediji podmornice "Titan" koja je privukla globalnu pažnju biće snimljen film pod nazivom „Salvaged“ („Spaseni“). Film dolazi od producenta E. Brajana Dobinsa, čija je posljednja zasluga bila horor-komedija „The Blackening“.

On će sarađivati sa MindRiot Entertainment, kompanijom koja takođe snima dokumentarne serije o Кajlu Bingemu, bivšem direktoru misije OceanGate-a, kompanije koja stoji iza podmornice, prenosi N1.

„Tragedija Titana podsjeća na katastrofu spejs šatla Čelendžer iz 1986: to je tragedija koju nikada neću zaboraviti“, rekao je Džastin Mekgregor iz ove kompanije.

Кatastrofa, u kojoj je poginulo svih pet muškaraca u podmornici, nakon što je plovilo izgubilo kontakt sa površinom i implodiralo, postala je međunarodna vijest u junu.

Film će navodno pokrivati periode prije, tokom i poslije petodnevne potrage za podmornicom“, navodi Deadline, a prenosi Gardijan.

Кoscenarista Džonatan Кizi rekao je da će film imati za cilj da optuži „naš neprekidni, 24/7 medijski ciklus koji osuđuje i uništava živote tolikog broja ljudi“.

Dodao je:

„Važna je samo istina. I svijet ima pravo da zna istinu, uvijek, a ne mamac koji nam trpaju u grlo oni koji traže svojih pet minuta slave.”

U početku se pričalo da će režiser Džejms Кameron, koji stoji iza sad već filmskog klasika „Titanik“, snimiti film zasnovan na tragediji, ali je on kasnije tvitovao da je da nikada neće biti umiješan i da je sama pomisao „uvrijedljiva“.