fbpx

Crna Gora: Ministar oteo novinarki telefon iz ruke, policija podnijela prijavu

Crna Gora: Ministar oteo novinarki telefon iz ruke, policija podnijela prijavu

Foto: Pixell

Uprava policije Crne Gore podnijela je prekršajnu prijavu protiv ministra pravde Andreja Milovića, zbog sumnje da je 9. februara, u holu Skupštine, oteo telefon iz ruke novinarki portala Libertas pres s, Radmili Grbić.

Milovića, prema informacijama podgoričkih Vijesti, sumnjiče da je to učinio nakon što mu se novinarka predstavila i pokušala da postavi pitanje.

"Naime, prekršajna prijava podnesena je protiv ovog lica zbog prekršaja iz člana 7. Zakona o javnom redu i miru, koji je počinio na način što se, 9. februara dok se nalazio u hodniku Skupštine Crne Gore, ponašao drsko prema novinarki R.G., oduzimajući joj telefon iz ruke i predajući ga službeniku svog obezbjeđenja, koji joj ga je odmah nakon toga i vratio", saopšteno je iz Uprave policije.

Milović nije odgovorio na pitanje Vijesti da li je i zbog čega novinarki odezeo telefon i da li joj se izvinio zbog toga.

Inače, Milović je nedavno isključen iz Pokreta Evropa sad, ali je ostao na poziciji ministra, kako je ranije saopšteno, do rekonstrukcije Vlade.

Nezavisne