fbpx

Market Kort u Krupi na Vrbasu krši radno vrijeme?

Market Kort u Krupi na Vrbasu krši radno vrijeme?

Foto: Prinscreen

Odbornik u Skupštini opštine Mrkonjić Grad, Sergej Milanović juče je na svom Facebook profilu postavio video na kojem se vidi da market Kort u Krupi na Vrbasu radi iza 16 časova, iako je na vratima marketa istaknuto da market nedjeljom radi od 8 do 16 časova.

Autor: Impuls

„Ja sam dobio informaciju od građana da market Kort u Krupi na Vrbasu radi mimo radnog vremena koje je istaknuto na ulazu u market. Kada sam došao u market bilo je 17:44 časova, a market je i dalje radio ikao je na vratima stajalo da nedjeljom radi od 8 do 16 časova“, prokomentarisao je Milanović za Impuls.  

„Dva sata su produžili radno vrijeme bez ikakve odluke, van zakona. Ja sam kupio jedan artikl, uzeo fiskalni račun, na kom se vidi vrijeme i datum. Potom sam izašao, nazvao policiju koja je došla i od njih sam zahtijevao da naprave službenu zabilješku da Kort u tom trenutku radi“, navodi Milanović te dodaje da se odlučio zvati policiju jer inspekcijski organi ne rade nedjeljom i procedura je takva da se pozove policija.

vnj5dP0K

kort 1

„Uzeli su moje podatke, ušli u prodavnicu, vidjeli da to radi i obavijestili me da kroz 2-3 dana mogu zatražiti prepisku iz policijske stanice Lauš. Sve dalje radnje će obavljati inspekcijski držvni organi kojima  ću priložiti račun, kupljeni artikl i službenu zabilješku iz MUP-a“, istakao je.

Prema njegovim riječima u marketu je bilo nekoliko kupaca na kasi, a prijavu od građana je dobio prije mjesec dana.

Kontaktirali smo Kort u Krupi na Vrbasu, radnica koja se javila kratko je prokomentarisala „Stvarno, hvala vam, ništa, hvala, ne mogu“, a uprava Fructa trade nam se nije javila ni nakon više poziva. „Besplatni Info telefon“ koji je naveden u kontaktima na sajtu je nepostojeći broj.