fbpx

NIN bez fotografije na naslovnoj strani

NIN ova

Beogradski nedeljnik NIN na naslovnoj strani današnjeg izdanja nema fotografiju, saopštio je izdavač Ringijer Aksel Špringer Srbija, a glavni i odgovorni urednik nedeljnika Milan Ćulbrk izjavio je FoNetu da će se NIN sa promenjenom naslovnom stranom pojaviti na kisocima u Beograd u toku dana.

„Na naslovnoj strani nema fotografije, jer je ona koja je već objavljena na društvenim mrežama, prema mišljenju izdavača Ringijer Aksel Špringer Srbija bila neprimerena, pogotovo u zemlji u kojoj je ubijen premijer“, objavljeno je na fejsbuk stranici nedeljnika.

Kako se navodi, iako je naslovna strana promenjena, sadržaj članka „Afera oružje: Ko ruši Krušik“ ostaje nepromenjen.

Ćulbrk je rekao da će se NIN sa promenjenom naslovnom stranom u toku dana pojaviti na kisocima u Beogradu, a sutra i u drugim delovima Srbije.
Premijerka Ana Brnabić zahvalila je danas Ringieru, izdavaču NIN-a, što je pokazao dovoljno odgovornosti da se promeni naslovna strana tog nedeljnika, kao i javnosti na reagovanju, ali i nekim neistomišljenicima predsednika Aleskandra Vučića.

Ministarstvo kulture i informisanja saopštilo je danas da je naslovna strana nedeljnika NIN, koja je naknadnom intervencijom vlasnika povučena, „žalostan primer odsustva skrupula i survavanja dobrog ukusa i novinarske etike u duboki ponor“.

Agencije