fbpx

Vukanović: U Republici Srpskoj je na djelu Dodikov pokušaj puča

3udardrzavni

U Republici Srpskoj je na djelu pokušaj puča i prenosa nadležnosti, a paradoksalno je da upravo pučisti pokušavaju da odgovornost za svoje zloupotrebe prebace na druge. 

Činjenica da Milorad Dodik kao predsjedavajući Predsjedništva BiH pokušava da nametne svoju samovolju i iz Sarajeva mijenja Poslovnik Narodne skupštine Republike Srpske, predstavlja grubo ponižavanje institucija Republike Srpske, puča i prenosa nadležnosti, kojima se on navodno oštro protivi. Zar mu je malo što je u više navrata grubo ponizio Narodnu skupštinu Srpske, predlažući pa povlačeći kao predsjednik Republike razne odluke, zakone i referendume, od suspenzije rada i ukidanja SIPE i, Suda i Tužilaštva BiH do referenduma o Danu republike 9-og januaru, pa sada hoće da oduzme i ono malo legitimiteta i ugleda što je preostalo najvećem zakonodavnom tijelu Republike Srpske?

Čudno je što su Dodik i njegove marionete jako nervozne, pa siju strah, tenzije, panike i nervozu, plašeći narod opasnim stvarima ukoliko na jesen ne preuzmu mjesto predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH i vlast u zajedničkim institucijama. Dovoljno je bilo da Mirko Šarović da jedan intervju novinarima pa da cijeli SNSD uhvati depresija, nervoza i panika, jer su tobože samo oni Bogom dani i legitimni predstavnici koji smiju ulaziti u vlast, a svi ostali su izdajnici, bakirovci, podanici… Pa zar oni, čije se srpstvo mjeri veličinom značke na reveru, koji su uništili, raselili, opljačkali, unazadili i razorili sve čega su se dotakli, doveli Republiku Srpsku na ivicu ponora, imaju obraza da i dalje gude lažne patriotske priče, plaćajući svoje narikače i sinekure, poput Dževada Galijaševića, da srbuju i zamajavaju narod!?

Najtragičnije je u svemu što samo ispaljuju ćorke, jer su se njihove ranije bombastične najave i prijetnje raspršile kao mjehur od sapunice, i svi dobro znamo kako su Dodik i SNSD u više navrata kapitulirali povlačeći svoje prijedloge. Ko se još sjeća recimo Deklaracije usvojene na Saboru SNSD-a 2015. godine i najave razdruživanja BiH, odcjepljenja i nezavisnosti Republike Srpske na referendumu 2018. godine!? Koliko puta je Dodik povlačio velike teme, sa ciljem da ih obezvrijedi i obesmisli koristeći ih u dnevnopolitičke interese?

Lažni otac nacije ne propušta nijednu priliku da pokaže čiji je igrač, pa je tako jedini podržao javno sestru u Hristu Kolindu i njen novi diplomatski gaf, te uzeo aktivno učešće u njenoj predizbornoj kampanji. Kako je krenuo, mogli bi skupa na splitski rivu na koncert Tompsona!

Mogu kako hoće, ali neće dokle hoće! Uprkos stalnoj presiji režimskih medija javnost se polako budi i mijenja, svima je postalo jasno ko su lažne patriote i nesreće koje su uništile sve pred sobom, jer je proteklih 20 godina vrijeme najduže i najgore tiranije, nemorala, licemjerstva i hulja, kakve napaćeni Balkan do sada nije vidio!