fbpx

Zenica: Uništeno 25 vozila koja su oduzeta od prekršilaca saobraćajnih propisa

Zenica: Uništeno 25 vozila koja su oduzeta od prekršilaca saobraćajnih propisa

Foto: Elma Šut/bhrt

U zeničkom naselju Banlozi jutros je uništeno 25 vozila koja su oduzeta od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju.

Uništenje vozila izvršeno je u skladu sa pravosnažim presudama nadležnih sudova.

Postupajući po rješenjima nadležnih sudova Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas je izvršilo uništavanje 29 putničkih motornih vozila koja su oduzeta od bahatih vozača.

Radi se o vozilima vrijednosti od nekoliko stotina pa do nekoliko desetina hiljada KM, a sva ona će završiti u drobilici metala na otpadu koji je ujedno i "parking za zaplijenjena vozila".

Policijski komesar Uprave policije ZDK Admir Gazić je kazao da su vozila oduzeta od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja.

"Na osnovu pravosnažnih rješenja nadležnih sudova danas ćemo izvršiti komisijsko uništenje 29 vozila, a pored toga vidjet ćete obilježena i 22 putnička motorna vozila koja će ići na prodaju preko javnog poziva i moći će se prijaviti samo pravna lica. Ta vozila se ne mogu registrovati, mogu se samo koristiti za dijelove ili staro željezo", kazao je Gazić.

Oduzeti automobili uništeni su u krugu firme "Dilaver company".

Od 2015. godine od kada se vrši uništavanja vozila kao sankcija za prekršioce, na području Zeničko-dobojskog kantona uništeno je 291 vozilo, a 200 je prodano.