fbpx

Lijepa slika o BiH koju promoviše National Geographic: Milioni ljudi znaju za kanjon Tijesno

kanjon tijesno 750x460

Naziv naše države je jučer prošao kroz skoro dva miliona ekrana, te su milioni očiju pratili ljepote kanjona Tijesno na Vrbasu u kojem se svake godine okupljaju najbolji svjetski penjači. Zvanični profil National Geographica je ponovo objavio videoklip kanjona i tako oduševio Facebook publiku.

Da je Bosna i Hercegovina bogata prirodnim ljepotama potvrdila je i činjenica da je National Geographic podijelio video iz Kanjona Tijesno gdje je nekoliko penjača učestvovalo u “Duginom performansu”. Ovaj događaj se odvija tako što penjači i akrobati bez straha borave u šarenim ležaljkama iznad kanjona koji je dubok 200 metara.

Za samo 24 sata ovaj video na stranici National Geographic na Facebooku pogledalo je skoro dva miliona ljudi, prenosi Klix.ba.

Dugin performans iz godine u godinu privlači sve više učesnika, a mnogi su preko Facebook komentara izjavili kako i oni žele učestvovati u sličnoj aktivnosti.

“U Kanjonu Tijesno, u BiH, je formiran lanac dug 80 metara na kojem su ležaljke koje su duge i široke pet metara, te su dizajnirane tako da mogu primiti učesnike performansa”, napisano je na videu koji je jučer postavljen na Facebook.

Video prikazuje nasmijana lica 19 planinara koji se ljube, sviraju gitaru, pušu balončiće i upijaju sunce na visećim ležaljkama. Ovo nije prvi put da se Dugin performans održava u kanjonu, a sudeći po količini sreće i uživanja koja se može osjetiti u videu, nije ni posljednji.

Planinari su proveli četiri sata okupani septembarskim suncem i uživajući u bogatom pogledu na Kanjon.

Biznis.ba